Rekord nevezői létszám és látványos csaták a VII. Ózdi Triatlon Versenyen

Soha nem volt még annyi nevezője az Ózdi Triatlonnak, mint az elmúlt hétvégén. Már az előnevezési időszakban beteltek a rendelkezésre álló rajthelyek. A borongós időjárás sem szegte kedvét a versenyzőknek. A fiataloknál a Debreceni Sportcentrum, míg a felnőtteknél a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzői érték el a legjobb eredményeket.

Csakúgy, mint a korábbi években a VII. Ózdi Triatlonon is a fiataloké volt a főszerep a délelőtt folyamán. Az első korcsoport versenyzői 10 órakor kezdték meg az erőpróbát. A legfiatalabbaknak, vagyis a 2008 után született sportolóknak két hosszt kellett úsznia a Városi Strand nagy medencéjében, majd 1,5 kilométert kellett tekerniük, végül fél kilométert futás várt rájuk a park területén. A lányok versenyében Tóth-Mogyorósi Zora, míg a fiúknál Antal Ádám győzedelmeskedett.

gyerek verseny 1
A legfiatalabbak versenyeivel indult a nap. (Fotó: ozd.hu)

„Jó volt a verseny. Másodiknak szálltam ki a medencéből, és előttem elesett egy fiú. Tegnap volt egy balesetem, így fájós derékkal csináltam végig a versenyt. Ha nem esett volna el előttem a fiú, lehet hogy második maradok, de azért sajnáltam őt is, mert a csapattársam volt” – mondta Antal Ádám, az első korcsoport győztese, a Debreceni Sportcentrum versenyzője.

A nap további részében is folyamatosan zajlottak a futamok. A versenyzők elit és amatőr kategóriában mérték össze erejüket. A rendezvény fő száma a VI. és VII. korcsoport  küzdelme volt, a felnőtt kategória női és férfi mezőnye délután 2 órakor rajtolt el. Nekik 700 méter úszásból, 25 kilométer kerékpározásból és 6 kilométer futásból állt a versenytáv. Az abszolút első a férfiaknál nem először Balogh Bence lett, aki 1 óra 11 perc alatt teljesítette a kijelölt távot. A hölgyeknél Jakab Ilka győzedelmeskedett 1 óra 17 perces idővel.

balogh bence
Balogh Bence újra győztesként haladt át a célvonalon

„Most a legnehezebb az úszás volt. Még egy hosszal el is számoltam, tehát 22 hosszt úsztam, de nem baj. Utána két fiúval tekertem. Végig az egyik felnőtt csapattársam diktálta a tempót a bringán, úgyhogy az nehéz volt, de mégsem fáradtam ki annyira. A futásnál az utolsó két kör rosszul esett, de az első három az jó volt” – nyilatkozta Jakab Ilka, abszolút női győztes, a Tiszaújvárosi Triatlon Klub versenyzője.

jakab ilka
Jakab Ilka erős tempót diktált a bringázás során (Fotó: Gömöri Csaba)

A verseny mindenképp várakozáson felülinek bizonyult. Nem csak a nevezők létszámát tekintve, hiszen az időjárás is jobban alakult, mint az előzetesen sejteni lehetett. Ebben az évben is baleset, és technikai problémáktól mentesen zajlott a rendezvény.

„Voltak, akik azt mondták, hogy egy OB-t is rendezhetnénk, na persze ehhez kicsik vagyunk. Bírói, technikai és minden szempontból teljesen helyén volt a rendszer. A segítők eljöttek, amiért köszönet nekik. Szintén hálával tartozunk Ózd Város Önkormányzatának, a támogatóknak, és a segítő cégeknek, és mindenkinek, aki ezt a mai napot segítette, hogy egy sikeres rendezvény legyen, ami viszi városunk jó hírnevét, ami az egyik legfőbb célunk” – fogalmazott Vitális István, a a szervezőbizottság elnöke.

kerékpár
A díjak átadásánál Janiczak Dávid, Ózd város polgármestere és Vitális István a szervezőbizottság elnöke működött közre. Mindenképp nagyszerű eredmény, hogy a Magyar Triatlon Szövetség már jegyzi az ózdi versenyt, így teljesen hivatalos viadalnak számít. Jövőre talán már a kupában is érdekelt sprintfutamként szerepelhetünk, ami beleszámíthat a pontvadászatba. A versenyről egy hosszabb összeállítást is láthatnak csütörtökön fél 8-tól az Ózdi Városi Televízió “Háttér” című műsorában.

Forrás: www.ozd.hu (http://ozd.hu/news.php?id=6051)

VII. Ózdi Triatlon Verseny eredménylista.

Gömöri Csaba fotói ide kattintva megtekinthetőek.

Mészáros Barnabás fotói ide kattintva.

 

Vélemény, hozzászólás?